آیا لابیاپلاستی در بارداری قابل انجام است؟ بارداری یک مرحله مهم و خاص در زندگی زنان است و همراه با تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی قابل توجهی در بدن زن بوده و تاثیرات بسیاری بر روحیه زن دارد.
در طول بارداری، نقش لابیاها و واژن در تناسل و زایمان بسیار مهم است. با این حال، برخی زنان ممکن است با تغییراتی در شکل و اندازه لابیاها هنگام بارداری مواجه شوند که میتواند باعث ایجاد مشکلات فیزیکی و روانی شود. در این مقاله، ما قصد داریم به بررسی و بحث در مورد لابیاپلاستی در بارداری بپردازیم.
آیا لابیاپلاستی در بارداری ایمن است؟
خیر. لابیاپلاستی در دوران بارداری ممنوع است. به علت تغییرات طبیعی که در ناحیه تناسلی زنان در طول بارداری رخ میدهد، انجام جراحی لابیاپلاستی در این دوره ممکن است با خطراتی همراه باشد. وقتی زن باردار است، بدنش تحت تأثیر تغییرات هورمونی و فیزیولوژیک قرار میگیرد که به منظور حمایت و نگهداری جنین و رشد بارداری است.
در این شرایط، انجام هر نوع جراحی، مخاطراتی را به همراه دارد. بین بارداری و جراحیهای زیبایی باید توازنی متعادل وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید: لابیاپلاستی با لیزر
چه مشکلاتی ممکن است در صورت انجام لابیاپلاستی در بارداری پیش بیاید؟
انجام لابیاپلاستی در بارداری ممکن است با خطرات و مشکلات پتانسیل همراه باشد. در زیر تعدادی از این مشکلات را بررسی میکنیم:
1. خطر عفونت
جراحی ممکن است با خطر عفونت در ناحیه تناسلی همراه باشد. در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن زن برای محافظت از جنین فعالتر است و بنابراین خطر عفونت ممکن است افزایش یابد.
2. خطر خونریزی و لختههای خونی
جراحی لابیاپلاستی ممکن است با خطر خونریزی و تشکیل لختههای خونی همراه باشد. در دوران بارداری، خونریزی و تشکیل لختههای خونی میتواند خطرات جدی برای مادر و جنین باشد.
3. تأثیر بر روی باروری
این عمل ممکن است تاثیری بر روی باروری زن داشته باشد. این عمل جراحی ممکن است باعث تغییر در ساختار ناحیه تناسلی زن شود و ممکن است تاثیری بر روی عملکرد تخمکگذاری و عبور سلامتی اسپرم از مجرای تناسلی زن داشته باشد.
4. ریسک جنین
هر نوع جراحی در دوران بارداری خطراتی برای جنین دارد. جراحی لابیاپلاستی نیز میتواند به عواقب نامطلوبی برای جنین منجر شود، از جمله افزایش خطر پارگی رحم (rupture uterine) یا تاخیر در رشد جنین.
5. تأثیر بر روی بهبودی
زمان بارداری و زایمان به خودی خود یک فرآیند طبیعی است که نیاز به شفا و بازسازی بعدی دارد. انجام لابیاپلاستی در دوران بارداری ممکن است تاثیری بر روند بهبودی داشته باشد و به طور کلی زمان بیشتری برای بهبود و بازگشت به حالت قبل از بارداری نیاز داشته باشد.
در نهایت، قبل از تصمیمگیری درباره انجام لابیاپلاستی در بارداری، بهتر است با بهترین جراح لابیاپلاستی خود مشورت کنید و او را از تمام جزئیات بارداری و سابقه پزشکی خود آگاه سازید تا بتوانید تصمیم مناسبی بگیرید.
تاثیر لابیاپلاستی در بارداری بر جنین چیست؟
لابیاپلاستی در دوران بارداری به دلیل تغییرات احتمالی در اندازه و شکل لابیاها در طول بارداری و بعد از آن به طور کلی توصیه نمی شود.
در حالی که هیچ خطر ذاتی برای انجام لابیاپلاستی قبل از بارداری وجود ندارد، نتایج این روش ممکن است پس از زایمان تحت تاثیر قرار گیرد، زیرا ممکن است لابیاها در طول بارداری از نظر اندازه و شکل تغییر کنند.
معمولاً توصیه میشود برای انجام جراحی تا پس از زایمان صبر کنید، زیرا ممکن است نتایج بعد از زایمان تغییر کند و روی این روش تأثیر بگذارد.
علاوه بر این، توصیه می شود حداقل سه تا شش ماه پس از زایمان برای انجام این عمل صبر کنید. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد لابیاپلاستی در بارداری بر سلامت مادر یا جنین تاثیر می گذارد. با این حال، زنان باردار نباید برای اطمینان از سلامت و ایمنی خود و کودک در حال رشد خود تحت عمل های زیبایی قرار گیرند.
بیشتر بخوانید: هزینه لابیاپلاستی
آیا لابیاپلاستی در بارداری میتواند به عفونت نیز منجر شود؟
در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن زن به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است ضعیفتر شود، که احتمال بروز عفونتهای بیشتر را افزایش میدهد. عفونتهای مربوط به لابیاپلاستی در بارداری میتوانند شامل عفونتهای تهاجمی مثل عفونت باکتریایی یا قارچی، و همچنین عفونتهای عمومی مانند التهاب مهبل یا عفونت ادراری باشند. این عفونتها اگر شناسایی و درمان نشوند، میتوانند مشکلات جدی برای سلامت مادر و جنین ایجاد کنند.
نتیجهگیری
در نتیجه، میتوان گفت که لابیاپلاستی در بارداری تاثیر مستقیمی بر سلامت جنین ندارد زیرا این جراحی بر روی لب های بیرونی دستگاه تناسلی زن تأثیر میگذارد. با این حال، انجام لابیاپلاستی در دوران بارداری ممکن است عوارض و مشکلاتی مانند عفونت، خونریزی، ناراحتی و درد بعد از جراحی یا تحریک و آسیب به بافتهای اطراف را به همراه داشته باشد. بنابراین، در صورت بارداری، بهتر است قبل از اقدام به هر نوع جراحی زیبایی، با پزشک خود مشورت کنید تا در مورد تاثیرات و ریسکهای مربوطه مطلع شوید و تصمیم مناسبی بگیرید. این مسئله، همواره پیش از هر نوع جراحی یا مداخله دیگری در دوران بارداری مهم است.
دکتر سیده فاطمه سیدی متخصص و جراح زنان و زایمان و ناباروری و زیبایی، دارای بورد تخصصی می باشند. ایشان عضو انجمن علمی متخصصین زنان و مامایی ایران دارای مدرک مشاوره ژنتیک از سازمان بهزیستی کشور می باشند. دکتر سیدی داراری مدارک رسمی سونوگرافی زنان و مامایی از دانشگاه تهران، درمان سو مصرف مواد مخدر از دانشگاه علوم پزشکی ایران، لاپاروسکوپی حرفه ای از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارای سه مقاله ثبت شده در pubmed می باشند.
0 Comments